Τίποτα δεν τελείωσε καταργούμε την συμφωνία στην πράξη!

Για ολόκληρη την βόρεια Ελλάδα, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο της χώρας, που ονομάζεται ανέκαθεν Μακεδονία (ανατολική-κεντρική-δυτική), το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι υψίστης εθνικής σημασίας που κανένας εχέφρων μπορεί να αμφισβητήσει. Αντίθετα από την πλευρά της κυβέρνησης, καλλιεργείται από όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα και ένα προπαγανδιστικό αφήγημα, το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζει ότι «όσοι αντιτίθενται στην συμφωνία είναι φασίστες, οπισθοδρομικοί, συντηρητικοί, υπερεθνικιστές». Παρά τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου του 2019 έλαβε χώρα μία ακόμη πράξη της εθνικής τραγωδίας, που είναι η παράδοση του ονόματος Μακεδονία με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο. Μπορεί να έχει κυρωθεί η συμφωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται από τον λαό. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι μια κυβέρνηση που στην παρούσα φάση και στο συγκεκριμένο θέμα δεν εκπροσωπεί ούτε το 20% του ελληνικού λαού, μπορεί να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν εσαεί τη χώρα.

Με τη υπογραφή της συμφωνίας, η Ελλάδα δεν δίνει μόνο το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» αλλά δίνει γλώσσα, υπηκοότητα και λαό. Στο άρθρο 7 οι δύο χώρες συνομολογούν ότι χρησιμοποιούν τις έννοιες «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» με αναφορά σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά. Όσο αφορά τις αόρατες «μακεδονικές» μειονότητες που βλέπουν τα Σκόπια εντός της Ελλάδας, η αλλαγή του άρθρου 49 του συντάγματος των Σκοπίων που επιχειρείται είναι εντελώς προσχηματική. Αντί για «Μακεδόνες» που κατοικούν σε γειτονικές χώρες, η αναφορά γίνεται σε «Μακεδόνες» που κατοικούν στο εξωτερικό που προφανέστατα περιλαμβάνει βεβαίως και τις γειτονικές χώρες. Ουσιαστικά με αυτό το άρθρο τα Σκόπια συνεχίζουν την αλλοτριωτική πολιτική να εγείρουν θέματα «μακεδονικών» μειονοτήτων στην χώρα μας. Φανταστείτε αύριο να ιδρυθεί και ένα «μακεδονικός» σύλλογος στην Καβάλα που θα εκπροσωπεί την «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα».

Ο δήμος Καβάλας αρκέστηκε πάλι σε ένα ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και πέραν από ένα συλλαλητήριο που διοργάνωσε τον Ιούνιο του 2018 δεν έγινε καμία πραγματική αντίδραση ενάντια στο ξεπούλημα. Αγνόησε το αίτημα που καταθέσαμε από τις 22 Ιανουαρίου του 2019 για την διοργάνωση μαζί με άλλους φορείς δευτέρου συλλαλητήριου στην Καβάλα και παράπλευρων ενεργειών για την αποτροπή της ψήφισης της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Τελικά μετά από πιέσεις έπραξε το λιγότερο δυνατό που μπορούσε, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 έκλεισε όλες τις υπηρεσίες του δήμου για 4 ώρες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη κύρωση της συμφωνίας.

Δεσμεύσεις για τον δήμο Καβάλας

Θα ήταν ντροπή για μια πόλη της Μακεδονίας, όπως η Καβάλα, ο δήμος και οι δημοτικές υπηρεσίες να εφαρμόσουν την συμφωνία και να αποκαλούν τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία» και τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες». Η Ελληνική Αυγή για τον δήμο Καβάλας δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει σήμερα και δεν θα υπάρχει ποτέ κράτος με το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Για αυτό ως δημοτική παράταξη δεσμευόμαστε στα παρακάτω:

  • Κατάργηση στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών με καμία αναγνώριση από τις δημοτικές αρχές Καβάλας του ονόματος των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» και της ιθαγένειας και γλώσσας ως «Μακεδονική» (άρθρο 1 & 7).
  • Κατάθεση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ψηφίσματος που θα κηρύσσει ανεπιθύμητους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών. Παρόμοιο ψήφισμα πέρασε στους δήμους Αχαρνών και Δοξάτου.
  • Τοποθέτηση πινακίδας εντός των ορίων του δήμου Καβάλας-Φιλίππων που θα καλωσορίζει του οδηγούς στην πραγματική Μακεδονία. Παρόμοια πινακίδα τοποθετήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2019 από τον δήμο Δίου – Ολύμπου.
  • Τοποθέτηση προτομής ή αγάλματος του Φίλιππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε περίοπτο σημείο της πόλης μας. Δεν μπορεί να υπάρχει άγαλμα του Μεχμέτ Αλή στην συνοικία της Παναγίας και να μην υπάρχει αντίστοιχο άγαλμα του Φιλιππου Β’ του ιδρυτή των Φιλιππων  (σημερινές Κρηνίδες).
  • Διενέργεια συνεχιζόμενων ενεργειών (όπως συλλαλητήριο) με σκοπό την ενημέρωση και επαγρύπνηση των Καβαλιωτών σχετικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Κάντε εγγραφή στα Newsletter

Με την εγγραφή στα newsletters μπορείτε να ενημερώνεστε με e-mail που θα σας αποστέλλεται για τις πρόσφατες ανανεώσεις της σελίδας μας και μελόντικες εκδηλώσεις και δράσεις.