Δέσμευση της Ελληνικής Αυγής για το κλείσιμο του hotspot και την αναβάθμιση της περιοχής

Δέσμευση της Ελληνικής Αυγής για το κλείσιμο του hotspot και την αναβάθμιση της περιοχής

Την ίδια ώρα που όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι ασχολούνται με θέματα που δεν ενδιαφέρουν του πολίτες και εκτοξεύουν ύβρεις ο ένας εναντίον του άλλου, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στην πόλη μας που κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν τολμά να πάρει θέση.

Το “hotspot” κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Περιγιάλι Καβάλας είναι το μοναδικό εντός αστικού ιστού σε όλη την Ελλάδα και εδώ και τρία χρόνια αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για την πόλη μας. Από τον Ιούνιο του 2016 έχουν περάσει τρία χρόνια και ακόμη δεν έχουμε δει καμιά αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος παρά μόνο ευχολόγια ότι στον χώρο θα γίνει τουριστική μονάδα και πάρκο. Όσο αφορά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου 464/2016, σχετικά με την μη εγκατάσταση των λαθρομεταναστών εντός του αστικού ιστού δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Λίγο πριν το Πάσχα κλιμάκιο της Ελληνικής Αυγής για τον δήμο Καβάλας, επισκέφθηκε την περιοχή και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την εγκατάσταση του. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή με πολλά περιστατικά κλοπών και βίαιων ενεργειών που πολλές φορές συγκαλύπτονται από συγκεκριμένα τοπικά μέσα.

Κανένας άλλος δεν καταγγέλλει τα 350.000 ευρώ που η δήμαρχος χάρισε στους λαθρομετανάστες από τα χρήματα που εισπράττονται από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου. Φανταστείτε το ποσό αυτό να δινόταν στους πολίτες της Καβάλας που πλήττονται βάναυσα από την φοροεισπρακτική πολιτική των μνημονίων, πόσο θα ανακούφιζε εκατοντάδες νοικοκυριά. Μοναδική λύση είναι το κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας στο Περιγιάλι και η απομάκρυνση από την πόλη μας των λαθρομεταναστών.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος με την Ελληνική Αυγή για την Καβάλα,, Δημήτρης Βογιατζής, δεσμεύθηκε ότι με τον θεσμικό ρόλο που θα αποκτήσουμε την επόμενη μέρα των εκλογών, στο Δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, θα ασκήσουμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για το άμεσο κλείσιμο του “hot spot” κέντρου φιλοξενίας και την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την πόλη μας.