Συνάντηση της Ελληνικής Αυγής με τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Συνάντηση της Ελληνικής Αυγής με τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Ο υποψήφιος δήμαρχος με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την Καβάλα, Δημήτρης Βογιατζής, πλαισιωμένος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 24/04 με τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Γιάννη Χαλεπιάδη. Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας και ζητήματα που αφορούν τα αστικά λεωφορεία με κεντρικό άξονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των Καβαλιωτών.

Βασικό και πάγιο αίτημα του αστικού ΚΤΕΛ είναι η παρουσία εκπροσώπου του με καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου σε συνεδριάσεις που αφορούν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και το ίδιο το αστικό ΚΤΕΛ. Μέχρι σήμερα όλες οι αποφάσεις που παίρνονται γίνονται χωρίς καμία διαβούλευση με το ΚΤΕΛ Καβάλας με αποτέλεσμα χρόνια προβλήματα να μην λύνονται αλλά να διογκώνονται. 

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει και από την εκτροπή της κυκλοφορίας λόγω της πεσμένης γέφυρας όπου με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του δήμου, ερήμην του ΚΤΕΛ Καβάλας, είναι προβληματική η διέλευση των λεωφορείων από τις συγκεκριμένες οδούς. Ένα τέτοιο συμβάν είχαμε πριν μερικές μέρες όπου η οδό Βάσου παρέμεινε κλειστή για μερικές ώρες γιατί τουριστικό λεωφορείο φράκαρε λίγο πριν βγει στην κολοκοτρώνη. Παρόμοια προβλήματα, στην οδό Σαππαίων όπου η αφαίρεση των σημάνσεων για την απαγόρευση του παρκαρίσματος δημιουργεί προβλήματα στην διέλευση των λεωφορείων και στην αρχή της οδού Ομόνοιας (στα παλαιά δικαστήρια). Μέχρι να εφαρμοστεί η αμφιδρόμηση, λόγω της πεσμένης γέφυρας, θα πρέπει με την βοήθεια της τροχαίας να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα στους στενούς δρόμου που γίνεται η εκτροπή της κυκλοφορίας προς την πόλη για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Τέλος ένα κεντρικό θέμα του αστικού ΚΤΕΛ είναι η δημιουργία αφετηρίας στο κέντρο της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από το κέντρο και την αποσυμφόρηση της οδού Κουντουριώτου από το κυκλοφοριακό χάος. Όσο αφορά, το σημείο που θα μπορούσε να γίνει αυτή η αφετηρία, προτάθηκε η οδός Δοϊράνης όπου άλλωστε υπάρχει μελλοντικός σχεδιασμός για την πεζοδρόμηση της και έτσι θα μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα και τους επιβάτες των αστικών.  

Από την πλευρά του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για την Καβάλα δεσμεύθηκε ότι με τον θεσμικό τους ρόλο που θα αποκτήσουμε την επόμενη μέρα των εκλογών στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας θα ασκήσουμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων και την εφαρμογή του προγράμματος μας.